Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazana Hazır

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: 'Merinos Parkı'ndaki etkinlik alanında teravih öncesi ortaoyunu, meddah, ilahiler, çocuk tiyatrosu, balon gösterileri, masal kahramanları, ateşbaz ve jonglör gösterileri ve çeşitli yarışmalar ile ramazan boyunca çocuklarımıza yönelik programlarımız olacak. Teravih sonrası da hafta içi Bursa'mızın sevilen tasavvuf müziği sanatçıları en güzel eserleri bizler için seslendirecek'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin ramazan ayında gerçekleştireceği programları açıkladı.

Merinos Parkı'ndaki Gönül Dostları Sofrası'nda basın toplantısı düzenleyen Aktaş, ramazanın coşku, heyecan, bolluk, bereket ve paylaşım içinde geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Ramazan ayının bir huzur iklimi olduğunu belirten Aktaş, şöyle devam etti:

"Bu ayda malum hepimiz hiç olmadığımız kadar nahif, hiç olmadığımız kadar zarifizdir. Hepimiz hiç olmadığımız kadar yardımsever, hiç olmadığımız kadar dayanışma içindeyizdir. Kardeşliğimizi pekiştirecek, kalpleri yeniden birbirine bağlayacak bu mübarek ayda birbirimizle daha sıkı bir dayanışma içinde olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de ecdadımızın maneviyatlı şehir olarak tabir ettiği Bursa'da bu yıl da çeşitli etkinliklerle 11 ayın sultanı ramazanı ihya edeceğiz."

Kentin çeşitli bölgelerinde sohbet programlarından orta oyunlarına, şiir dinletilerinden animasyonlara, tasavvuf konserlerinden sema gösterilerine, sohbet programlarından Kur'an-ı Kerim tilavetlerine kadar birçok program gerçekleştirileceğini aktaran Aktaş, "Merinos Parkı'ndaki etkinlik alanında teravih öncesi ortaoyunu, meddah, ilahiler, çocuk tiyatrosu, balon gösterileri, masal kahramanları, ateşbaz ve jonglör gösterileri ve çeşitli yarışmalar ile ramazan boyunca çocuklarımıza yönelik programlarımız olacak. Teravih sonrası da hafta içi Bursa'mızın sevilen tasavvuf müziği sanatçıları en güzel eserleri bizler için seslendirecek." dedi.

- Ramazan pidesi 2 lira

Alinur Aktaş, ramazan pidesini en ekonomik fiyatlardan vatandaşlara sunacaklarını ifade etti.

Pidenin fiyatını 2 lira olarak açıklayan Aktaş, "Bursalılar, ramazan ayının ilk günü olan 6 Mayıs Pazartesi günü kent genelindeki 450'ye yakın satış noktasından BESAŞ ramazan pidelerini alabilecekler. İftar vakitlerinde ramazan pidemizle vatandaşlarımızın sofralarına misafir olurken, sahur vaktinde de kaliteli, sağlıklı ve hijyenik süt ve ürünlerimizle vatandaşlarımızın sofralarında yer alacağız. Ayrıca, BURFAŞ Atatepe, Mudanya İstasyonu, Gölpark, Gönül Dostları, Dobruca, Kayhan Döner Sofrası ve Beşevler Tesisleri de ramazan boyunca hizmet verecek." diye konuştu.

Fomara, Görükle, Alemdar, Emirsultan, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Yıldırım Çınarönü Mahallesi, Gürsu Meydanı ve İnegöl olmak üzere 8 noktada her gün 14 bin kişilik iftar sofraları kurulacaklarını dile getiren Aktaş, Kırcaali, Gümülcine, Üsküp, Kosova, Bosna Hersek ve Batum'da da iftar sofraları kurarak ramazan ikliminin tüm Osmanlı coğrafyasında hissedilmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara 20 bin erzak paketi dağıtılacak.
Kaynak: AA