Gelibolu'da 'Engelsiz Spor Salonu' Hizmete Girdi

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları desteğiyle inşa edilen Yahya Çavuş Görme Engelliler Okulu "Engelsiz Spor Salonu" törenle açıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törende, spor salonunun açılış kurdelesini Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem Fatih Erdem, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir kesti.

Törende konuşan Engelsiz Spor Salonu proje sorumlusu Gülden Okçu Engin, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının, TANAP güzergahında uygulanan yatırım ve kalkınma projeleri destek programı olduğunu ifade etti.

Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının temel amacının, TANAP Boru Hattı boyunca ekosistemle uyumlu birlik kurarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmak olduğunu belirten Engin, "2015 yılında TANAP Boru Hattı boyunca yapılan saha ziyaretleri ve masaüstü çalışmaları sonrasında bir ihtiyaç analizi raporu ortaya çıkmış ve bu rapor temel alınarak TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının öncelik alanlarını ve finansal sınırlarını belirleyen planlama ve strateji dokümanları oluşturmuştur. Öncelik alanları sosyal ve çevresel olmak üzere iki temel bileşenden oluşmaktadır." dedi.

TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem de kendilerinin sektörde hem yurt içi hem yurt dışı projelere katkı sağladıklarını belirterek, "Bu tesisin çocuklarımıza çok faydalı olmasını diliyor, projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Buradan da tesis içinde ekipmanların hepsinin tamamlanacağının sözünü veriyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından projede emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Kaynak: AA