Engelli Arkadaşı Vasıtasıyla Öğrendiği İşaret Dilini Kursiyerlerine Öğretiyor

Lüleburgaz ilçesinde yaşayan Buse Güler, işitme engelli arkadaşı vasıtasıyla öğrendiği işaret dilini öğrencilere öğretiyor.

Lüleburgaz ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Türk İşaret Dili öğreticisi Buse Güler, üniversite yıllarında işitme engelli arkadaşı vasıtasıyla öğrendiği işaret dilinde öğreticilik belgesi alarak açtığı kurslarda öğrencilerine öğretiyor.

Türk İşaret Dili Öğreticisi Buse Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işaret dilini üniversitede işitme engelli bir arkadaşı aracılığı ile farkına vardığını söyledi.

İşaret dilinin olduğunu öğrendiğinde çok şaşırdığını ifade eden Güler, Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan kurslarda işaret dilini öğrendiğini kaydetti.

İşaret dilini herkese öğretmek arzusuyla öğretici belgesini de aldığını belirten Güler, eğitimlerini tamamladıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi aracılığı ile kurs açtığını dile getirdi.

Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi'nde Türk İşaret Dili öğreticisi olarak görev yaptığını aktaran Güler, "Önce işaret dili olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım. Kendim öğrendim ve herkesin öğrenmesini istediğim için öğretici belgesi aldım. Şimdi Lüleburgaz Halk Eğitimi Merkezi'nde işaret dilinde kurs açarak eğitimler veriyorum." diye konuştu.

İstiklal İlkokulu'nun dördüncü sınıf öğrencilerine işaret dili eğitimi verdiğini bildiren Güler, öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İstiklal Marşı başta olmak üzere türkü ve şarkılarını işaret dili ile söylediklerini ifade etti.
Kaynak: AA