Batman'da 'Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli' Düzenlenecek

Batman'da "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" düzenlenecek.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, merkez kampüste düzenlenen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Fuat Sezgin yılı ilan etmesi dolayısıyla Batman Üniversitesi ile Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) iş birliğiyle 2 Mayıs'ta "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" düzenleyeceklerini söyledi.

Bölgenin artık terörle değil barışın, kardeşliğin ve huzurun kenti olarak anılmasını istediklerini kaydeden Durmuş, kentin bölgenin parlayan yıldızı konumunda olduğunu belirtti.

Durmuş, şöyle devam etti:

"Batman artık terörle anılan değil, barışın, kardeşliğin ve huzurun kentidir. Batman aynı zamanda bir kültür şehridir çünkü kozmopolit bir yapısı var. Herkes kendinden bir parça bulabildiği bir kenttir Batman. Batman Üniversitesi olarak kentimizin uluslararası konferanslarla, sempozyumlarla, panellerle, fuarlarla, kültürel etkinliklerle anılsın istiyoruz."

USED Batman Şubesi Başkanı Osman Bağaç da Prof. Dr. Fuat Sezgin'in Bitlisli ve ömrünü İslam bilim tarihine adadığını aktardı.

Kaynak: AA