Van'da Fotoğraf Etkinliği

Canon firmasının Türkiye distribütörlüğü tarafından organize edilen "Basın Gezisi" etkinliği kapsamında Van'a gelen 20 kişilik grup, bölgenin güzelliklerini gezip, fotoğrafladı.

Bölgede 3 günlük gezi planlayan ve aralarında fotoğrafçılarında bulunduğu grup üyeleri, Erciş ilçesinde yaşayan Kırgız Türklerinin geleneklerini yaşatmak ve tanıtmak adına kurduğu "Ata Yurdu"nu ziyaret etti.

Burada Kırgızların geleneklerini görme fırsatı elde eden ziyaretçiler, yöresel yemeklerden tatmayı ve geleneksel kıyafetlerle fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Canon Pazarlama ve Erişim Müdürü Burçin Civan, her yıl Türkiye'de farklı yerlere basın gezisi düzenlediklerini belirtti.

Civan, "Amacımız Türkiye'de farklı yerleri görerek, fotoğraflamak. Van'a ilk defa geldim ve çok güzel buldum. Gezimiz çok keyifli başladı. Özellikle Kırgızların gelenekleri hala yaşattığını görmek çok güzel. Hedefimiz Erciş Balık Bendi'ni ardından da Doğubayazıt, Muradiye Şelalesi ve Akdamar Kilisesi gibi değerleri ziyaret edip, fotoğraflamak." dedi.

Ziyaretçilere eşlik eden Van Fotoğrafçılar Dernek Başkanı Tayfun Çiftçi ise amaçlarının kentin tarihi, doğal güzelliklerini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini misafirlere tanıtmak olduğunu söyledi.

"Ata Yurdu" çalışanı Aysel Aytaç ise kurdukları platoda, kendilerini ziyarete gelen misafirlere gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA