12. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi Başladı

AİÇÜ ve Spor Bilimleri Derneğinin düzenlediği kongrede spor bilimleri alanında 170 öğrenci bildiri sunacak.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile Spor Bilimleri Derneğinin düzenlediği 12. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi, düzenlenen törenle başladı.

AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer'in "Tuvale Yansıyan Ağrı" adlı resim sergisinin açılışı ile başladı.

Kongrenin açılışında konuşan AİÇÜ Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, kongreye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen bilim insanlarını ve öğrencileri üniversitede ağırlamaktan mutluluk duyduğunu anlatan Karabulut, "AİÇÜ olarak sporu çok önemsiyoruz ve bireysel sporlarda çok başarılı sporculara sahibiz. Kongrelerin en önemli özellikleri ortak çalışma kültürü oluşturmak, bilimsel çalışmaları tartışmak, dostluklar ve arkadaşlıklar kurmak. Bilimsel bilgi güç, bilimsel üretimin de üstünlük olduğu bir çağda yaşamaktayız." diye konuştu.

Spor Bilimleri Deneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ise üniversitenin sahip olduğu spor tesisleri ve imkanlar bakımından Türkiye çapında şampiyonalara ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Konuşmalar sonrası 170 öğrencinin spor bilimleri alanında bildiri sunacağı ve farklı üniversitelerden 60 akademisyenin katıldığı kongrenin ilk oturumları başladı.

3 gün sürecek kongrenin açılışına, üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Gökhan Bayraktar, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şeşin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA