23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tin, mesajında, 99 yıl önce dualarla, büyük bir özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla açılan TBMM'nin millet iradesinin tecelli ettiği nadide bir makam olduğunu belirtti.

Türk milletinin tam bağımsız, hür ve özgür yaşama iradesinin TBMM'nin doğuşunun kaynağı olduğunun altını çizen Tin, mesajında "Bugün ülkemizin üzerinde parlayan güneş, tarihi sorumluluğumuzun ve gelecek hayalimizin güçlü oluşundan kaynaklanmaktadır. İstiklal sancağını bugünlere kadar yere düşürmeyen aziz milletimiz, bu tarihi duruşunu kararlılıkla geleceğe taşımaya devam edecektir. Küllerinden yeniden doğan, esareti elinin tersiyle iten bir millet, yaşadığı coğrafyanın en zor zamanında yeni bir doğuş gerçekleştirmiş, devletini kurmuş, hem kahraman hem de gazi olan bir meclisin oluşumunu sağlamıştır. TBMM milletimizin onur ve şeref kapısıdır. Bu kapı, bizler var oldukça ilelebet milletin emrinde olmaya ve sonuna kadar açık tutulmaya devam edilecektir. Her türlü saldırılara rağmen bugünlere hür iradesini koruyarak ulaşan Türkiye Büyük Millet Meclisi, yine bizlerden sonra çocuklarımızın, gençlerimizin ve gelecek nesillerimizin omuzlarında yükselmeye, o ulvi makamını korumaya ve yüceltmeye devam edecektir." ifadelerine yer verdi.

- Milletvekili Nilgün Ök

Milletvekili Ök, TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ortak bir coşkuyla kutladıklarını belirterek, çocukların geçmişten aldıkları güçle geleceği şekillendireceklerini ifade etti.

TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920'de Türk milletinin tutsaklık zincirlerini kırarak tarih sahnesine çıktığını ve egemenliği kendi eline aldığını ifade eden Ök, mesajında şunları kaydetti:

"O gün geleceğimizi şekillendiren tarihi bir adım, milli egemenlik ilkesinin vücut bulmasını sağlayan önemli bir dönüm noktası olmuştur. Bugün Türkiye, güçlü, istikrar içinde büyüyen ve gelişen bir ülkedir. Yüce Meclis'in açıldığı günün Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesi, Atatürk'ün ve milletimizin geleceğimiz olan çocuklarımıza verdiği değerin ve duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın güçlü Türkiye’'nin mimarları olacağınıza inancım tamdır. Onlar Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracaktır. Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm, gözlerindeki ışık ve yüreklerindeki umutlar bizlere daima güç vermektedir. Sevgili çocuklar, siz istikbalimiz ve umudumuzsunuz. Size daha büyük ve daha güçlü bir vatan bırakmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de mesajında, çocukların ülkenin bugünü, geleceği ve umudu olduğunu, Türkiye'yi daha güzel ve aydınlık yarınlara onların taşıyacağını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunun altını çizen Filiz, şu ifadelere yer verdi:

"Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920'de açılan Meclisimiz, kurulduğu andan bugüne kadar geçen doksan dokuz yıllık süre içerisinde devletimizin, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olmuştur. Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, mensubu olduğumuz milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkacak olan, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmeleri temel amaçlarımız arasında ilk sıralarda yer almaktadır."

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba da mesajında, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışıyla birlikte yeni bir devleti tarih sahnesine çıkaran Türk milletinin, bağımsızlığa olan inancı sayesinde inanılmaz bir mücadele örneği sergilediğine işaret etti.

Türk milleti için 23 Nisan'ın önemini vurgulayan Akbaba, mesajında "Dünyadaki tüm ezilen uluslara örnek olan, emperyalist güçlerin yenilgisiyle sonuçlandırılan Milli Kurtuluş Savaşımızı, zaferle taçlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran, kaynağını ve gücünü halktan alan, başkanlığını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı TTBMM'nin 99. yılı açılışını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Dünyanın hemen her yerinde savaş, açlık ve haksızlıklara maruz kalan tüm çocukların huzur ve barış içinde geleceğe umutla bakarak yaşamalarını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Pamukkale'de çocuklara lunapark bileti

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de mesajında, 23 Nisan'ın Türk milletinin bağımsızlığı uğruna verdiği mücadelenin ardından hak ettiği demokrasiye geçişin günü olduğunu kaydetti.

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada eşi benzeri olmadığına işaret eden Örki, mesajında "Ülkemizin geleceğine ışık olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve TBMM'nin açılışının 99. yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Biz de çocuklarımızın bu bayramlarını farklı kılmak adına ilkokulda okuyan öğrencilere bayram hediyesi olarak lunapark bileti dağıttık. 4 oyun parkında kullanılabilecek biletlerle çocuklarımız bayram coşkusunu doyasıya yaşayacaklar." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA