AK Partili Yavuz'dan bomba açıklamalar

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel seçimlere ilişkin bomba açıklamalarda bulundu. Veri kopyalamada FETÖ'nün de içinde olduğu bir çok kesimin parmağı olduğuna dikkat çeken Yavuz, Oy ve Ötesi Derneği'ne de zor sorular sordu.

AK Partili Yavuz'dan bomba açıklamalar
AK Partili Yavuz'dan bomba açıklamalar
BEYAZ TV ekranlarında yayınlanan Pınar Işık Ardor'un sunduğu 7. Gün porgramına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bomba açıklamalarda bulundu.

'BU SEÇİMDE OY VE ÖTESİ'NİN SESLERİ NİÇİN ÇIKMADI?'

Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimine ilişkin 'Beni düşündürten çok şey var' diyen Yavuz, 'Bununla ilgili de belge yağıyor. Oy ve Ötesi 2014 yılından veri var. Özellikle 24 Haziran'da çok gür çıktı sesleri. Ve hatta ilk kez sizin aracılığınızla paylaşalım; bir takım raporlar da yayınladılar. Mesela 'Bu kadar şu partiye oy kaydırılığını gördük' şeklinde... Peki bu seçimlerde niçin yok bunlar. Bu sefer sesleri niye o oranda çıkmadı?' ifadelerini kullandı.

'Oy ve Ötesi diyor ki; 'Bizim en temel görevmiz yanlışlıkları, usulsüzlükleri, haksızlıkları fark etmek ve ilgili partiye bunu bildirmek.' Ben sizin aracılığınızla soruyorum AK Parti'den kime bildirmişler?' diye soran Yavuz şöyle devam etti:

'Özellikle niçin İstanbul'a odaklandıklarını merak ediyorum. Niçin başka partilere 'Biz partilere bildirmek için varız' diyor da; bize kuruldukları günden bugüne kadar neden bir şey bildirmemişlerdir? Hangi partiye yönlendiriyorsunuz ve yönlendirdiğiniz partiler içerisinde AK Parti var mı? Böyle tonlarca soru sorabilirim. Her seçimde kıyameti kopartırken bu seçimde niçin sesleri çıkmadı.?'

'KESKİN'DE OLDUĞU GİBİ İSTANBUL'DA DA SEÇİM İPTAL EDİLECEK'

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasıyla ilgili de konuşan AK Partili Yavuz, 'Ekrem İmamoğlu niçin acele ediyor, yangından niçin mal kaçırmaya çalışıyor? İmamoğlu'nun mazbatası verildi ama eğer seçimler iptal edilirse mazbatası da iptal edilecek. Nereden biliyoruz; YSK'nın bundan önceki verdiği kararlara bakarak biliyoruz. YSK, Keskin'de ne yaptı? Seçimin yenilenmesine karar verdi ve mazbatayı iptal etti. İstanbul'da da böyle olacak' dedi. Ali İhsan Yavuz şunları kaydetti:

VERİ KOPYALAMADA FETÖ PARMAĞI

'YSK'ya biz itiraz etmişken ve önemli de iddialar ortaya koyarken; siz dışarıdan ne olduklarını bilmediğimiz, kim olduklarını bilmediğimiz, ne yapmakta olduklarını anlamadığımız bir şekilde niçin bu veri tabanlarını yangından mal kaçırır gibi ele geçirmeye çalışmaktadır?

İmamoğlu niçin acele ediyor? Türkiye'nin kim olduklarını bilmedikleri; muhtemelen kendi de bilmiyordur ve kendinin de bilmediği kişiler tarafından bu veri tabanları niçin alelacele kopyalanmaya çalışılır?

Benim çok net bir iddiam var seçim günü FETÖ'nün de içinde bulunduğu bir çok kesimi işin içine çekerek, gözünü karartmak suretiyle cezayı da göze alarak bu kanunsuzlukları kim yaptıysa, bu süreci hangi beyin koordine ediyorsa, aynı beyin bugün Ekrem İmamoğlu'nu onu yapmaya mecbur etmektedir, o veri tabanını ele geçirmek istemektedir.'