Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okul meclis başkanlarıyla eğitim değerlendirme toplantısı yaptı.

Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'ndeki toplantıda konuşan Ürkmezer, Safranbolu'nun öğrenciler için eğitim ve öğretim anlamında çok şanslı olduğunu söyledi.

İlçe olarak birçok ilçenin sahip olmadığı imkanlara sahip olduğunu dile getiren Ürkmezer, "Öğrencilerimizin gerek eğitim ve öğretim gerekse sosyal ve sportif aktiviteler anlamda tüm ihtiyaçlarını gidermek için büyük destek ve çabayı kaymakamlık ve bağlı kurumlarımızla göstermekteyiz. Ayrıca 2 yıllık belediye başkanlığı görevimde öğrencilerimizin kendini geliştirmesi ve gelişimi için gerekli tüm proje ve faaliyetleri gerçekleştirmeye çalıştık. Bundan sonrada gerek kaymakamlık, gerek Milli Eğitim gerekse bağlı tüm kurumlarımızla geleceğimiz olan öğrencilerimizin eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını en asgari düzeye indirip, gidermeye çalışacağız. Ayrıca sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönelik devletimiz tarafından yapılan tüm çalışmaları yerel anlamda desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Gümüş de geleceğin teminatı olan öğrencileri çok yönlü yetiştirmenin en önemli görevleri olduğunu belirtti.

Öğrencilerin bugünü anlamlandıran gelecekle ilgili hayalleri olan, dünyayla rekabet edebilecek donanımlara sahip olacağını aktaran Gümüş, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda eğitimle ilgili tüm paydaşlarımızın görüşlerini alarak 2023 vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı yürümekteyiz. Çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Fatih Ürkmezer'e teşekkür ediyorum."

- Safranbolu'da üstyapı çalışması

Safranbolu Belediyesi tarafından üstyapı çalışması yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekipler tarafından mahalle ve caddelerde yol bakımı, kaldırım yenileme çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu'da vatandaşların sorunsuz, daha güzel bir kentte yaşamalarını sağlamak amacında olduklarını kaydetti.

Ekiplerle en iyi hizmeti verebilme çabasında olduklarını vurgulayan Köse, "Bizlere emanet olan bu güzel kente hizmetin en iyisini yapmak gerekiyor. Bu amaçla ekiplerimiz çalışmalarına ara vermeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin devam ediyor. Bundan sonra da müdürlük tarafından tespit edilen ya da vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gerek duyulan ve daha önceden planlanan mahalle, cadde ve sokaklarda çalışmalar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA