İsrail Doğu Kudüs'te Filistinli Aileye Ait Yapıları Yıktı

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde Filistinli aileye ait bir ev ile depo İsrail güçlerince yıkıldı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli aileye ait bir ev ile depoyu "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İş makineleri eşliğinde Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ne gelen İsrail güçleri ile yıkıma engel olmaya çalışan Filistinliler arasında arbede yaşandı.

Mescid-i Aksa'ya yakınlığı sebebiyle büyük önem arz eden mahalledeki yıkıma karşı çıkanları darbeden İsrail güçleri, daha sonra bölgeyi kordon altına alarak İzzeddin Barkan adlı Filistinliye ait ev ve depoyu iş makineleriyle yıktı.

Yıkımı çaresiz gözlerle izleyen Barkan, İsrail güçlerinin "ruhsatsız" olduğunu iddia ettiği ev ve depodaki malzemelerini çıkarmaya dahi izin vermediğini söyledi.

Barkan, "Yıktıkları Filistinlilerin evlerinin kalıntıları üzerine bir park inşa etmeyi hedefliyorlar. Böylece onlar hayatlarını yaşayacak, bizler de öleceğiz." ifadelerini kullandı.

- Yahudi derneklerinin hedefindeki mahalle

Silvan Mahallesi, kentin Yahudileştirilmesi için çalışan Yahudi derneklerinin en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Silvan'daki Filistinlilere ait evleri "satın almayı" hedefleyen bu derneklerin İsrail tarafından "el altından" desteklendiği dile getiriliyor.

Mescid-i Aksa yakınında yer alan mahalledeki Filistinlilere ait evler zaman zaman İsrail tarafından "imar izni" olmadığı gerekçesiyle yıkılıyor.

İsrail'in Silvan'da yaşayan Filistinlileri bölgeden çıkarmak için çeşitli bahaneler ürettiği, diğer yandan da mahalleye Yahudi yerleşimcileri yerleştirmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

Kaynak: AA