Diyarbakır'da Üretilen Ürünler Erbil'de Sergilenecek

Diyarbakır'da üretilen ürünler Erbil'de sergilenecek.

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, Irak'ın Erbil kentinde bu yıl 11'si düzenlenecek olan Uluslararası Yapı İnşaat, İnşaat Ekipmanları ve Belediye Ekipmanları Fuarı'nın 22 - 25 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

17 ülkeden 12 bin kişinin katılacağı uluslararası inşaat fuarına Diyarbakır OSB, Diyarbakır TSO ve Karacadağ Kalkanma Ajansı'nın da katılacağını vurgulayan Odabaşı, fuarda Diyarbakır'daki yatırım olanaklarını anlatıp, yabancı girişimcileri Diyarbakır'da yatırım yapmaya davet edeceklerini kaydetti.

Diyarbakır OSB'deki firmalardan 15'inin fuarda yer alacağını aktaran Odabaşı, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'ın tarihi, 'ticaret merkezi' misyonunu yeniden canlandırmayı hedefliyoruz. Bunun için fuarlar başta olmak üzere her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz. Her gün yerli ve yabancı girişimciler, yatırım olanaklarını incelemek üzere OSB'ye geliyor. Bizler girişimcilere devletin sağladığı imkanları anlatıyoruz. Orada OSB'yi tanıtarak yabancı girişimcileri buraya davet edeceğiz. Firmalarımız ise kendi ürünlerini tanıtarak dünya piyasasında söz sahibi olmaya çalışacak."

Kaynak: AA