Kırklareli'nden Kısa Kısa

Elektrik kesintisi.

Kırklareli'nde bir köy ve iki mahallede elektrik kesintisine gidilecek.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, kent merkezine bağlı Çayırlı köyü ile İnece beldesinin Kemalpaşa ve Kazımpaşa mahallelerine yarın enerji verilmeyecek.

Söz konusu kesintiler, Çayırlı köyünde 09.30-15.00, Kemalpaşa ve Kazımpaşa mahallelerinde ise 12.00-16.00 saatleri arasında uygulanacak.

Kesinti nedeniyle elektrikli cihazların zarar görmemesi için vatandaşların gerekli önlemleri almaları istendi.

- "Hesabını Bilen Çiftçi Projesi"

Kırklareli'nde "Hesabını Bilen Çiftçi Projesi" kapsamında çiftçi finansal okuryazarlık eğitici eğitimi düzenlendi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen eğitime, Kırklareli ve Babaeski ziraat odalarında tarım danışmanı olarak görev yapan 30 ziraat mühendisi ve veteriner hekim katıldı.

Tarım ve Orman Müdür Vekili Funda Eylem Özel, eğitim öncesinde yaptığı konuşmada, "Hesabını Bilen Çiftçi Projesi"ni önemsediklerini söyledi.

Proje ile çiftçilerin finansal risk ve alternatifler arasında tercihte bulunabilecek farkındalığa sahip olmasının sağlanacağını ifade eden Özel, çiftçinin finansal refahının artırılması amacıyla hayata geçirilen projede büyük başarı elde edileceğine inandığını belirtti.

Daha sonra ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere finansa erişim, devletin finans ve üretime dair verdiği destekler ile tasarruf etme ve yatırım yapma konularında bilgiler verildi.
Kaynak: AA