Ankara'nın Çankaya İlçesinde Belediye Başkanlığını Kesin Olmayan Sonuçlara Göre, CHP Adayı Alper Taşdelen Kazandı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde belediye başkanlığını CHP adayı Alper Taşdelen kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Taşdelen 308 bin 576, AK Parti adayı Amber Türkmen 94 bin 446, HDP adayı Filiz Kerestecioğlu Demir 6 bin 620 oy aldı.

- Taşdelen'in öz geçmişi

Alper Taşdelen 1974 yılında Ankara Çankaya'da doğdu. Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Kolejini bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. ABD'de Columbia Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü'nü tamamlayarak "Ortadoğu Uzmanlığı"nı aldı.

Eski New York Belediye Başkanı David Dinkins'tan "Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi" dersi alarak, tezini "Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü" üzerine yazdı.

1996'da Sosyalist Enternasyonel'in 20. Kongresi'ne "en genç delege" olarak Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte CHP delegesi olarak katıldı.

Kanal D'de diplomasi ve siyaset muhabiri olarak 2 yıl gazetecilik yaptı.

Başbakan Bülent Ecevit'in kurduğu 57. Hükümet Dönemi'nde "Başbakan Müşavirliği" görevini üstlendi.

Ardından özel sektöre geçti ve 10 yıl çalıştığı Petrol Ofisi AŞ'de en son "Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı" görevini yürüttü.

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Parti Meclisi Bilim ve Kültür Platformu Listesi"nde yer aldı.

2011 Genel Seçimleri'nde "CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı" olarak seçimlere katıldı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde CHP adayı olarak % 65 oyla Çankaya Belediye Başkanı seçildi.

Dış politika, siyaset ve yerel yönetimler alanlarında gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Halen Çankaya Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Taşdelen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: AA