GASİMEP'e İlgi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, GSO ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Mesleki Eğitim Projesi'nin (GASİMEP) ilk yılında iş dünyasından 140 firmanın başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Ünverdi, yazılı açıklamasında, proje kapsamında, mesleki beceri testini geçen 22 öğrencinin 13 firmada "personel öğrenci" olarak iş hayatıyla buluştuğunu belirtti.

GASİMEP'e 9. sınıfı bitirmiş gençlerin Mesleki Beceri Testi (MEBET) ile kayıtlarının yapıldığını ifade eden Ünverdi, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında şu ana kadar ön başvuru formunu doldurup yetenek testine girmiş 22 öğrencimiz, personel öğrenci olarak kabul edildi ve personel öğrenciler, makine, elektrik-elektronik ve mobilya alanlarına yerleştirilerek işletmelerin kalifiye eleman beklentisi doğrultusunda yetiştirilmek üzere projemiz başlamış oldu. Firmalarımızın yoğun talepte bulunduğu GASİMEP'te öğrencilerimiz, haftanın 2 günü GSO-MEM'de mesleki eğitim görüyor, 3 gün ilgili işletmelerde mesleki eğitimlerine devam ediyor. Firmalar ile eşleştirilen personel öğrencilerimizin performanslarını firma ziyaretleri ile takip ediyoruz. Şu ana kadar çok güzel dönüşler aldık, firmalarımız çok memnunlar. Firma taleplerimiz de artarak devam ediyor. Bugün için talepte bulunan firma sayımız 140'a ulaştı, inşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tüm talepleri karşılamak istiyoruz."

Kaynak: AA