Kimsesiz Ve Yaşlılara Verilen Hizmet Yüzleri Güldürüyor

Ordu'da 'Temiz Evim Projesi' kapsamında yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz hizmet veriliyor 76 yaşındaki Fahriye Kırdemir: 'Ben senelerdir yalnız yaşıyorum. Görevliler her zaman geliyor ve işlerini yapıyorlar. Herkesten Allah razı olsun'

Ordu'da Altınordu Kaymakamlığınca başlatılan "Temiz Evim Projesi" kapsamında yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara ücretsiz hizmet veriliyor.

Altonordu ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan, kendi ev ihtiyaçlarını karşılayacak gücü olmayan, 70 yaş ve üzeri vatandaşlar ile engelli vatandaşlardan oluşan 90 hanenin temizliği, 9 kişilik temizlik görevlisi tarafından periyodik aralıklarla yapılıyor.

Projeden faydalanan 80 yaşındaki Sezen Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır tek başına yaşadığını söyledi.

Tüm temizlik ihtiyaçlarının görevliler tarafından karşılandığını aktaran Demir, şöyle devam etti:

"Belli günlerde eve gelen görevliler temizlik yapıyor, bulaşığımı yıkıyorlar, yatağımı yıkıyor, ütümü yapıyorlar. Çok mutluyum, Buna kim vesile olduysa Allah razı olsun. Onlar olmasa ben nasıl cam silerim, nasıl temizlik yaparım. Verilen hizmet sayesinde evde hijyenik ortamda yaşıyorum."

76 yaşındaki kanser hastası Fahriye Kırdemir ise senelerdir yalnız yaşadığını belirterek, "Görevliler her zaman geliyor ve işlerini yapıyorlar. Bu hizmetten yaklaşık 10 senedir faydalanıyorum. Herkesten Allah razı olsun." dedi.

Yapılan hizmetlere değinen Kırdemir, "Görevli kadınlar yerleri siliyor, tozları alıyorlar. Evde ne iş varsa onları yapıyorlar. Allah razı olsun, gönderenlerden de yapanlardan da.Devlet bize sahip çıkıyor devlet bize sahip çıkmasa ne yapardık." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA