Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na Doğru

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı ziyaret etti.

Ziyarette, TUYUB tarafından 28 Nisan'da beşincisi düzenlenecek ve "Edirne’de koş ciğerimi ye" sloganıyla koşulacak Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu konuşuldu.

Gürkan, belediye olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda maratona destek olacaklarını ifade etti.

TUYUB Başkanı Akdağ da bu yıl maratonun Bando ve Ciğer Festivali ile aynı döneme denk geldiğini, yerli ve yabancı atletlerin “Edirne'de koş, ciğerimi ye” sloganıyla dostluk için koşacağını dile getirdi.

Maratona kayıtların "www.sinirsizdostlukyarimaratonu.org", "www.tuyub.org.tr" adreslerinden başladığını belirten Akdağ, şunları kaydetti:

"Sporcular geçmiş yıllarda da uygulanan çipli sistemle yarışa katılacak. Ayrıca engelliler ve çocuklar da maratonumuzda koşacak. Maratonla ilgili Yunanistan ile görüşmelerimiz de gerçekleştirdik.

Güzergah açısından herhangi bir sıkıntımız yok. Atletlerimiz, Selimiye Camisi önünden başlayarak tarihi köprüler üzerinden Meriç Nehri'ni geçecek. Pazarkule Sınır Kapısı'na oradan da Yunanistan'daki Kastanies Sınır Kapısı'na geçen atletler, Kastanies şehrindeki güzergahı tamamlayınca başlangıç noktasına geri dönecek.”

Ziyaretin sonunda TUYUB Başkanı Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Argın ve Halim Gürsu, Gürkan’a forma hediye etti.

Kaynak: AA