İzmit'te Sokak Hayvanları İçin Anlamlı Çalışma

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Barosu ortaklığında hayata geçirilen proje kapsamında ilçenin birçok bölgesinde besleme noktaları yerleştirdi.

İzmit'te Sokak Hayvanları İçin Anlamlı Çalışma
İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kocaeli Barosu ortaklaşa örnek bir projeye imza atarak “Sevgimizi Çoğaltalım, Sahip Çıkalım” sloganı ile sokak hayvanları besleme noktaları oluşturdu. Besleme noktası olarak ilk belirlenen bölge olan Yahya Kaptan Engelli Hatıra Ormanı’na İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aysun Bolat Kılıç, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir ve çok sayıda avukatın katılımıyla hazneli mama kapları yerleştirildi. Hayata geçirilen proje ile İzmit’in belirli noktalarına hazneli mama kapları yerleştirilecek. İlk besleme noktasının Yahya Kaptan Engelli Hatıra Ormanı olarak belirlendiği projede ayrıca mama hazneleri belli periyotlarla kontrol edilecek. Böylece haznede her zaman mama olacak ve sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacı karşılanacak.

Proje ile ilgili konuşan İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aysun Bolat Kılıç, “Biz İzmit Belediyesi olarak sokak hayvanlarını korumaya önem veriyoruz. Özellikle kış mevsiminde sokak hayvanlarının aç kalmaması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bugün bize bu konuda destek veren Kocaeli Barosuna çok teşekkür ediyorum. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA