'13.Ulusal Ve Uluslararası Sazan Balığı Şampiyonası'na Doğru

Sapanca Gölü'nün Kartepe ve Serdivan bölgelerinde düzenlenecek yarışmada, balıkçılar, 'en büyük ve en çok balığı' yakalamak için mücadele edecek.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) ortaklığında "13.Ulusal ve Uluslararası Sazan Balığı Şampiyonası" düzenlenecek.

Şampiyona heyecanı, Tarım ve Orman Bakanlığının izni ve Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF) katkılarıyla 1 Kasım Cuma günü başlayacak.

Yarışmaya katılan en az üçer kişiden oluşan 30 takım, 8 Kasım'a kadar en büyük balığı ve en çok balığı tutmak için mücadele edecek.

Sapanca Gölü'nün Kartepe ve Serdivan bölgelerinde 30 kilometrelik hat üzerinde düzenlenecek yarışma, yerli ve yabancı olta balığı "ustalarını" buluşturacak.

KAMADER Yönetim Kurulu Başkanı Engin Uztürk, yaptığı açıklamada, uluslararası standartlarda olan yarışmanın geleneksel hale geldiğini belirterek, "sportif avcılık için el ele" sloganıyla yaptıkları yarışmalar neticesinde hem ülke genelinde hem de dünya genelinde iyi bir noktaya geldiklerini bildirdi.

Uztürk, bu yıl ki yarışmayı hayatını kaybeden Kamil Üçbaş anısına gerçekleştireceklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Amatör Balıkçılık Federasyonunun (ABAF) da destekleriyle yine uluslararası standartlarda yarışma olacağına inancımız tamdır. Hedeflerimizi büyük tutuyoruz. Hatta, federasyonumuzun da girişimleri ile sonraki yıllarda dünya şampiyonasının ülkemizde yapılması için çalışmalarımıza başladık. Bunun için ülkemiz her anlamda bilgi, beceri, deneyim ve kaynaklara sahip. Yeter ki biz isteyelim, STK'larımıza ve amatör balıkçılarımıza güvenelim ve onlara imkanlar sunalım. Yılmadan çalışıyoruz çünkü balıkçılık adına daha çok yapılacak şeylerin olduğuna inanıyoruz ve bunun için de çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Yarışmaya, yurt içinden ve yurt dışından katılacak tüm takımlara peşinen rast gelsin."

Uztürk, yarışmaya destek veren başta Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman'a ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA