İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: '9 Eylül ruhunu hiç kaybetmeyeceğiz'.

İzmir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ıncı yıl dönümünü kutladı.

Şengül, yayımladığı mesajında İzmir’in vatansever, bayrağına bağlı, modern ve demokrat insanlarıyla bir arada yaşadığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.

İzmir'in kurtuluş gününü kutlayan Şengül, "9 Eylül ruhunu hiç kaybetmeden Türkiye’nin daha da gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Hiçbir gücün Türk milletini yenemeyeceğinin 9 Eylül’de bir kez daha dünya tarafından anlaşıldığına işaret eden Şengül, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığı için destansı bir mücadele gösteren Türk milleti, İzmir’den de düşmanı söküp atarak bu mücadeleyi başarı ile tamamlamıştır." görüşünü aktardı.

Şengül, şunları kaydetti:

"Türk milleti, eşine rastlanmayacak bir kahramanlık göstererek tarih yazmıştır. 9 Eylül 1922’de İzmir’e giren şanlı ordumuz, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolu da açmıştır. Bu zaferden aldığı güçle kısa sürede büyük işler başaran Türk milleti, şu anda da gelişimini kararlılıkla, '9 Eylül' ruhuyla devam ettirmektedir.

Bizlere düşen Türkiye'yi en üst noktaya taşımak için var gücümüzle çalışmak, ülkemizi daha da geliştirmek ve atalarımıza layık olmaktır. Bu noktada kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tutarak yol almaya devam edeceğiz. İzmirimiz'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için canını vermekten çekinmeyen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."
Kaynak: AA