Polis Aracını Çalmaya Çalışan Şüpheliler Yakalandı

'Tıklama' diye tabir edilen yöntemle arkadan çarparak durdurdukları otomobilleri çaldıkları iddia edilen 5 kişi, kendilerini bekleyen sivil polis aracını da aynı yöntemle çalmaya çalışırken yakalandı Yaşları 15 ile 18 arasında olan şüphelilerden ikisinin, 2 gün önce cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi.

Polis Aracını Çalmaya Çalışan Şüpheliler Yakalandı
İstanbul'da oto hırsızlığına yönelik operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Esenyurt, Başakşehir ve Büyükçekmece'de "tıklama" diye tabir edilen yöntemle arkadan çarparak durdurdukları otomobilleri çaldıkları öne sürülen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin kullandığı çalıntı ve sahte plakalı otomobili tespit etti. Dün akşam saatlerinde bölgede geniş çaplı çalışma yürüten polis, TEM Otoyolu Esenyurt mevkisinde emniyet şeridinde önlem aldı.

Bir süre sonra söz konusu bölgeye gelen şüpheliler, yol kenarında bekleyen sivil polis aracına hafif şekilde çarptı.

Araçtan inenlerin polis olduğunu fark eden şüpheliler, otomobillerine binerek uzaklaşmaya çalıştı. Polislerce takip edilen araç, kısa süre sonra bariyerlere çarparak durdu.

Araçta bulunan Onur Y. (18) ile Y.A (15), C.E. (15), M.E .(15) ve S.Y (17) gözaltına alındı. Şüphelilerden Y.A. ve C.E'nin iki gün önce hırsızlık suçundan tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye edildikleri öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin kullandığı otomobilin, 5 Eylül'de Bahçeşehir'de Yavuz S'nin idaresindeki araç olduğu tespit edildi. Şüphelilerin kaza süsüyle durdurdukları aracı, sürücüyü bıçakla tehdit ederek çaldıkları öğrenildi.

Şüphelilerin yaklaşık 1 ay içinde aynı yöntemle 4 araç çaldığı, bunları farklı ilçelere sakladıkları belirlendi. Polis tarafından bulunan araçlar sahiplerine teslim edildi.

Yaşı küçük olan 4 şüpheli, Çoçuk Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemi tamamlanan Onur Y ise adliyeye sevk edildi.

Araçta bulunan ve kaçtığı tespit edilen diğer şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

-Yalnız sürücüler hedefte

Şüphelilerin içinde sadece sürücünün bulunduğu lüks araçları trafikte takibe alarak, uygun bir yerde arkadan ''tıklama'' diye tabir edilen yöntemle hafif şekilde çarparak durdurdukları, sürücünün şaşkınlığından yararlanarak kontağı üzerinde bulunan aracı alıp kaçtıkları öğrenildi.
Kaynak: AA