Tarihi Şeytan Köprüsü Restore Edilecek

Muradiye ilçesindeki tarihi Şeytan Köprüsü restore edilecek.

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiği günden beri tarihi ve turistik değerlere büyük önem verdiklerini belirtti.

Adını 4. Murat’tan alan Muradiye Şelalesi'ne uyguladıkları projede olduğu gibi tarihi ve turistik mekanların doğal görünümüne dokunmadıklarını ifade eden Yücel, şu sözlere yer verdi:

"Muradiye Belediyesi olarak bir yılda 100 kilometreden fazla sıcak asfalt dökümü gerçekleştirdik. Asfalt çalışmalarımızı merkezin yanı sıra Muradiye'nin en ücra mahallelerinde de yaptık. Bu kapsamda Şeytan Köprüsü'nün bulunduğu bölgede de ekiplerimiz asfalt çalışması yaptı. Arkadaşlarımızın dikkatsizliği sonucu 15 metrelik kemer köprüye de asfalt döküldü. Bunun üzerine kaymakamlık olarak olaya müdahale ettik ve hemen köprü kısmında kalan asfalt kaldırıldı. Maalesef önceki yıllarda da köprü defalarca asfaltlandı. Bu nedenle son yapılan asfalt çalışması hemen akabinde sökülmesine rağmen yıllarca üst üste yapılan ve sertleşen asfalt katmanlarının temizlenmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak bir restorasyon çalışması yapılacak."

19'uncu yüzyılda inşa edilen tarihi Şeytan Köprüsü'nün ve diğer tarihi değerlerin nice yüzyıllara kalabilmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Yücel, "Şanlı tarihimizden gelen değerlerimize önem vereceğiz ve gözümüz gibi bakacağız. Van'ın tarihi miraslarını koruyacağız. Ayrıca tarihi kültür varlığımız olan Şeytan Köprüsü ağır tonajlı araçların geçişine kapalıdır." dedi.

Kaynak: AA