Rekortmenden 'Anadolu'nun Kahramanları' Anısına Dalış

Ortopedik engelli sporcu Cem Esmeray, Balıkesir'in Kurtuluş Günü dolayısıyla 'Anadolu'nun Kahramanları' anısına 15 metre derinliğe tüpsüz dalış gerçekleştirdi.

Rekortmenden 'Anadolu'nun Kahramanları' Anısına Dalış
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, dünya engelli dalış rekortmeni sporcu Cem Esmeray, 6 Eylül Balıkesir'in Kurtuluş Günü dolayısıyla 15 metre derinliğe tüpsüz daldı.

Dalış etkinliği, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı bünyesindeki Çıplak Ada'nın doğusunda bir koyda gerçekleştirildi.

Esmeray, Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğine bağlı 2 dalgıcın yardımıyla üzerinde Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu, "Sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunarız - Kuvva-i Milliye Şehri Balıkesir" yazılı bir pankart açtı.

Dalışını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekibinin katkılarıyla gerçekleştiren Esmeray, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu dalışı Kuvayımilliye ruhu, 6 Eylül Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve 1071 yılından bu yana Anadolu’yu Türklere vatan yapan tüm şehitler, gaziler ve liderler için gerçekleştirdiğini söyledi.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Esmeray, "Bir engelli dalış sporcusu olarak bugün burada yaşadığım gururu kelimelerle ifade edebilmek mümkün değil. Tarihsel süreç içinde bazı şeyleri okuyarak gördük. Bazı şeyleri de günümüzde yaşayarak görmek zorunda kaldık. Keşke görmeseydik. Bu acıları yaşamasaydık." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA