Bartın Gazetesi 95 Yaşında

Bartın Gazetesi'nin yayına hayatına başlamasının yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Bartın Gazetesi'nin önemli bir değere sahip olduğunu söyledi.

Gazetenin kurulduğu günden bu zamana, ilkeli, objektif habercilik anlayışıyla yayın yaptığını belirten Dirim, şunları kaydetti:

"Kuruluş tarihi, Cumhuriyetimizin tarihiyle neredeyse eşdeğer olan Bartın Gazetesi ilkeli objektif haberciliği ile kurulduğu günden beri bugüne kadar başarıyla yoluna devam etmiş. Önümüzde çok güzel bir örnek var. Bartın’da medya neden güçlü? Geçmişi olan tarihi sayılabilecek bütün özellikleri barındıran önemli bir basın kuruluşu örnek olarak önümüzde duruyor. Bu anlamda ben bu gazetenin arşivinin ileride birçok araştırmaya kaynak olabileceğini düşünerek önemsiyorum. Gelecek geçmişten gelen değerlerle şekilleniyor. O değerlerle önemli hale geliyor. Bu anlamda her ne kadar sosyal medya ağırlık kazansa da hala görselliğiyle, elle tutulabilir olmasıyla, kokusu ile bir gazetenin yerinin doldurulamayacağını düşünüyorum. Tekrar nice yıllar diliyorum.”

Bartın Gazetesi'nin sahibi Esen Aliş ise 1924’te Anadolu'nun bir köşesinde çıkan gazeteyi 95. yılına taşımanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA