KAYHİB Kapsamında Kanalizasyon Hattı Döşeniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAYHİB) kapsamında, Hasırcılar Mahallesi'ne kanalizasyon hattı döşeyecek.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Karakaya Baraj Gölü’ne sınırı bulunan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapım çalışmaları sürüyor. Bu kapsamında Battalgazi ilçesine bağlı Hasırcılar Mahallesi’ne 8 bin 625 metrelik kanalizasyon hattı döşenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, çalışmalar kapsamında 300’den fazla da parsele baca yapacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"Kanalizasyon hattı çalışmalarımızla mahalle halkının daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamasını hedefliyoruz. Karakaya Barajı’nın korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Hasırcılar'ın evsel atık sularını ana kolektörümüze terfi ettirerek, arıtma üzerinden Karakaya’ya deşarjıyla bertaraf edeceğiz. Böylelikle Karakaya Baraj Havzasını ve Hasırcılar Mahallemizi koruyacağız. Daha önce Yazıhan ve Arguvan ilçe sınırlarımızdaki Gümüşlü, Dedekargın ve Ambarcık mahallelerimizde de yine KAYHİP kapsamında çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmamız Karakaya Baraj Havzasını atık sulardan koruyup, daha temiz suyla buluşmasını sağlamaya yönelik."

Kaynak: AA