Bigadiç'te Yağlı Pehlivan Güreşleri Yapıldı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yağlı pehlivan güreşleri düzenlendi.

Bigadiç Belediyesi tarafından Işıklar çayırında düzenlenen güreşlere, baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste büyük, deste küçük, tozkoparan, ayak ve minik güreşçiler çıktı.

Meydana gelen Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, vatandaşları ve güreşçileri selamladı.

Etkinlikte 37'si başpehlivan olmak üzere 600 güreşçi er meydanında boy gösterdi.

Finalde Furkan Durmuş Altın'a üstünlük sağlayan Emre Erkal birincilik elde etti.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, burada yaptığı konuşmada, güreşin Türk sporu için ayrı bir yerinin olduğunu söyledi.

Avcu, ata sporu olan güreşin gelecek nesillere de aktarılması gerektiğini vurgulayarak, "Ata sporumuz yağlı pehlivan güreşimiz, kültürel mirasımız, olmazsa olmazlarımızdandır. 700 yıldır düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinin bizden sonraki nesle sağlıklı bir şekilde aktarılması için ilçemizin kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yarışlar düzenledik. İlçe halkımız ve Türkiye'nin her yerinden gelen misafirlerimiz ata yadigarı yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkarak er meydanımızı doldurdu." diye konuştu.

Etkinliğe, Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Sındırgı Kaymakam Vekili Samet Öztürk, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA