Türkiye Karşıtı Bakan Zuhal Demir, Türk Başkan Murat Köylü Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Belçika’da İslam dini ve Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen, terör örgütü PKK’nın propagandasını yapmakla suçlanan Bakan Zuhal Demir, kendisini eleştiren Multiculturel Recht Partij (Multikültürel Adalet) Partisi Genel Başkanı Murat Köylü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Daha önce terör örgütü PKK’nın düzenlediği etkinliklerde görüntülenen Zuhal Demir, Belçika’da Devlet Bakanı olmasının ardında İslam ve Türkiye karşıtı açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Yeni Flaman İttifakı (N-VA) Partili Zuhal Demir, İslam karşıtı ve Türkiye karşıtı açıklamaları karşısında sessiz kalmayan Murat Köylü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Belçika’nın Flaman kesimi Gent kentinde Multiculturel Recht Partij (Multikültürel Adalet) Partisi Genel Başkanı Murat Köylü de savcılık tarafından ifadeye çağrılmasının ardından Zuhal Demir hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Köylü, “Yoksullukla Mücadele, Fırsat Eşitliği ve Engellilerden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir, daha önce Belçika’da düzenlenen PKK etkinliklerinde ve yürüyüşlerinde görüntülenmişti. Demir, geçtiğimiz aylarda Belçika devlet kanalının bir programına katılmış, bu programda PKK etkinliklerine katıldığı iddialarını yalanlamamıştı. Demir, PKK etkinliklerinde çekilmiş görüntülerinin gösterilmesi üzerine bunun olağan olduğunu söylemişti. Programda PKK’ya sempati duymadığını söylese de sosyal medyadan birçok tepki almıştı” dedi.



Müslümanlar hakkında asılsız iftiralarda bulunuyor”

Demir’in PKK etkinliğinde çekilmiş fotoğrafında terör örgütünün bayrağı ve elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterinin de görüldüğünü söyleyen Köylü, “Bunlar gizli saklı değil ki. Tüm bunlara rağmen toplumu ötekileştirmekten geriye kalmayan Demir, daima Müslümanlar hakkında asılsız iftiralarda bulunmakta. Başörtü yasağı ve camilerin ödeneklerinin kesilmesi yönünde açıklamalarda bulunmakta. Bu da yetmez gibi Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisi’nde Filip Dewinter ne kadar tehlike arz ediyorsa Demir de o kadar tehlike arz ediyor. Her ikisi de İslam karşıtı açıklamalarıyla oy avcılığı yapmakta” diye konuştu.



“PKK bir terör örgütüdür desin”

Zuhal Demir’e hiçbir zaman tehditte bulunmadığını söyleyen Köylü, “Ben sadece Demir’in bir PKK’lı olduğunu söyledim ve tekrar da ediyorum Demir bir PKK’lıdır. Bunu söylemekte bir sakınca görmüyorum. Madem fikir ve düşünce özgürlüğü var bunun neresi suç ki? Bu arada fikir ve düşünce özgürlüğünde sen Müslümanlara saldır Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldır, iftiralarda bulun sana dokunan olmasın! Bizler artık Belçika’da kalıcıyız ve bu ülkenin de birer parçasıyız. Ama Türkiye ile olan aile bağımız, vatan sevgimizi hiç kimse elimizden alamaz. Demir, Belçikalı Türklere Erdoğan’a oy vermeyin diye çağrıda bulunuyorsun bu da suç değil mi? Demir’in hakkımda suç duyurusunda bulunmasının ardında ifade vermem için federal polis ve savcılıktan haber geldi. Elbette gidip ifade vereceğim. Bu arada sadece ifade vermemle iş bitmiyor. 14 Ekim’de yapılacak olan yerel seçimler için adaylığım bile iptal edilmesi ile karşı karşıya kalmaktayım. Adaylığım iptal olsa bile Multikültürel Adalet Partim seçimlere katılacaktır. Şer güçlere karşı dik durmamı merhum Muhsin Yazıcıoğlu başkanımdan öğrendim. Merhum Muhsin başkanımın yolundan gitmeye kendimi adadım ve bu yoldan geri adım atmayacağım. Demir, hakkındaki eleştirileri ve özellikle PKK’lı denmesini asla tahammül edemiyor. Çıksın o zaman desin ki PKK bir terör örgütüdür ve ben PKK terör örgütünü lanetliyorum o zaman bizler de ona göre hareket edelim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA