Osmaniye'de Bakıcılara Eğitim

Osmaniye'de bakıcılara yönelik hijyen eğitimi, engelliyle iletişim ve evde bakım prosedürü eğitimi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Birimi tarafından bakıcılara yönetmelik, hijyen, iletişim ve bakım hizmetleri konusunda bilgi verildiğini belirtti.

Eğitimi önemsendiğini kaydeden Coşkun, "Engelli evde bakım hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu anlamda bakanlığımız daha iyi ve kaliteli hizmetin sunulması adına sahada kapsamlı çalışma yürütmektedir. Evde bakım hizmeti alan yaşlı ve engellilerimizle bakıcılık görevi üstlenenlerin de eğitimi büyük önem taşıyor. Bu anlamda eğitimimizin faydalı olacağına inanıyorum." dedi.

Programda engelliyle iletişim, engelli ve yaşlı evde bakım hizmetleri yönetmelik ve yönetmelik çerçevesinde bakıcıların sorumlulukları, bakım planı esasları, bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin usul ve esasları, hijyen ve sağlık ilişkisi, hastanın bakımında kişisel ve konut hijyeninin önemi ve genel hijyen konularında katılımcılara bilgi verildi.

Kaynak: AA