İŞKUR İl Müdürü Güven, TYP Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven, Toplum Yararına Programı kapsamında Karabük Orman İşletme Müdürlüğünde görevlendirilen geçici işçilerle bir araya geldi.

Güven, Karabük Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında kurumda geçici süreli istihdam edilen işçilerle görüştü.

Ziyaretine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Güven, İŞKUR programlarını yerinde incelediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kişilerin kolay iş bulmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Karabük Orman İşletme Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan 25 katılımcımızı ziyaret ederek, kendileri ile sohbet etme imkanı bulduk. Program katılımcılarına, görev tanımları dahilinde yürüttükleri iş ve işlemler, çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirmelerde bulunduk."

Güven, 2018'de farklı kurum ve kuruluşlarda yaklaşık bin kişinin TYP'den yararlandırıldığını, İŞKUR'un kamu ve özel sektör işyerlerine yönelik istihdamı artırıcı programlarının devam edeceğini söyledi.

Karabük Orman İşletme Müdürvekili Nafiz Akel de İŞKUR programları kapsamında çalışanlarla birlikte yapılan işler ve örnek uygulamalar hakkında bilgi vererek, istihdama yönelik her programın içerisinde olmak istediklerini belirtti.

Kaynak: AA