Yüksekova'da Aşure Etkinliği

Yüksekova ilçesinde Aile Destek Merkezi tarafından kadınlara aşure ikram edildi.

Muharrem ayı dolayısıyla Aile Destek Merkezi'nin bahçesinde gerçekleşen program yoğun ilgi gördü.

Programa katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, burada yaptığı konuşmada, derneklerde düzenlenen ve kadın hakları konularındaki kurs, seminer ve panelleri önemsediklerini söyledi.

Kadınların insanlığın yarısını oluşturduğunu ifade eden Toprak, "Kadın, anneliğiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkisiyle, Allah'ın sadece kadınlara bahşettiği farklılıklarıyla kadındır. Kadının doğası gereği zarafeti, paylaşmaları, ortak paydada birleşmeleri ve yeni fikirler üretmeleri tüm kadınlara da örnek teşkil etmektedir." diye konuştu.

Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem de Yüksekovalı kadınların çok cefakar ve fedakar olduklarını belirterek, "Yüksekova'da iki dernek açtık. İnşallah ilçeye hayırlı ve uğurlu olur." dedi.

Konuşmalarının ardından hazırlanan bin kişilik aşure gelenlere ikram edildi.

Etkinliğin ardından Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme Kültür Derneği ile Yüksekova Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin açılışı yapıldı.

Programa, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Aile Desteke Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA