Kırgızistan'da 'Millet Kıraathanesi' Açıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde Türk Dünyası Millet Kıraathanesi’nin açılış törenine katıldı.

Kırgızistan'da 'Millet Kıraathanesi' Açıldı
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde Türk Dünyası Millet Kıraathanesi açıldı. Açılışa üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek tesis hizmete açıldı. Programa katılan konuklar daha sonra birlikte kahvaltı yaptı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Denetleme Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manas Üniversitesine verdiği önemi hatırlatarak, “Devletimizin bu güne kadar 356 milyon dolar katkı sağladığı Manas Üniversitesi akademik, fiziki, teknik ve teknolojik gelişmesiyle uluslararası marka üniversite olma hedefine ulaşmada çok ciddi mesafeler katetmektedir. İnanıyorum ki hizmete açılan Türk Dünyası Millet Kıraathanesi’nin dilde, fikirde, işte birliği sağlamak hedefinde çok önemli faydası ve katkısı olacaktır. Üniversitemizin sayın rektörü ve değerli yönetimine, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sebahattin Balcı ise, projenin ilhamını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldığının altını çizdi. Balcı, “İşin içine okumayı koyduk, sohbeti koyduk. Kıraathane kelimesinin ne anlama geldiğini araştırın. Okumaktır, sohbettir, tanımaktır, bilmektir, bilişmektir, buluşmaktır, paylaşmaktır, anlaşmaktır. İşte bu kavramların tamamını toplayıp burada birleştirmek istedik” diyerek Millet Kıraathanesi’ni açmalarının sebeplerini anlattı.
Kaynak: İHA