Mikronezya Adalarında Uçak Göle İndi

Papua Yeni Gine Milli Havayolları Air Niugini’ne ait Boeing 737 tipi bir yolcu uçağı, Mikronezya adalarından biri olan Chuuk adasında bulunan havaalanındaki piste yetişemeden yakınındaki Pasific Lagoon gölüne acil iniş yaptı.

Pasific Lagoon’a inen ve yarısı suya batık olan uçaktan botlarla 40 kişi sağ olarak kurtarıldı. Biri ağır olmak üzere yaralanan ve durumu stabil olan 7 kişi hastaneye kaldırıldı.

Federal Mikronezya Devletleri’nden havacılık güvenliği müfettişi Glenn Harris, “Hiçbir can kaybı olmaması gerçekten büyük şans” dedi.

Harris, uçağın sabah saat 10.00’da göle iniş yaptığı bölgeye 700 kilometre mesafedeki Pohnpei’nin Mikronezya adasından havalandığını söyledi.

Harris, uçaktan tahliye işleminin devam ettiğini, en 30 yolucu ve 10 mürettebatın botta olduğunu söyledi.

Göle düşen uçağın tipik bir yolcu uçağı olduğu, yolcuların Mikronezya, Papua Yeni Gine ve Avustralya’dan iş adamları olduğu kaydedildi.

Glenn Harris, uçağın göle iniş sebebinin ne olduğunun henüz anlaşılmadığını, pilotların hava trafik kontrolüne herhangi bir uyarı yapıp yapmadığının bilinmediğini söyledi.

Harris uçağın düşüş sebebinin incelenmesi için yarın Chuuk’a bir soruşturma ekibinin geleceğini söyledi.



Air Niugini Havayolları yaptığı kısa açıklamada, göle inen Boeing 737 tipi uçaktan bütün yolcuların sağ olarak kurtarıldığını belirtti.

Air Niugini’nin 1973’ten beri Papua Yeni Gine’nin milli hava yolu şirketi olduğu kaydedildi.
Kaynak: İHA