Eximbank Londrada Yatırımcılar Buluştu

Türk Eximbank, 24-26 Eylül tarihleri arasında Londra’da yatırımcı kuruluşlar ile bir araya geldi.



Türk Eximbank Genel Müdür Adnan Yıldırım başkanlığında bir heyet, 24-26 Eylül 2018 tarihleri arasında, Avrupa’nın finans merkezi olan Londra’da, ING Bank koordinatörlüğünde, aralarında PIMCO, Fidelity, Ashmore ve Finisterre Capital olmak üzere dünya çapında tanınmış 16 yatırımcı firma ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye’ye olan yüksek ilgi nedeniyle önümüzdeki dönemde de sürdürülmesi planlanan görüşmeler kapsamında, Türk Eximbank tarafından ihraç edilen tahvilleri portföyünde bulunduran veya önümüzdeki dönemde yatırım yapma potansiyeli olan milyarlarca dolarlık fona hükmeden varlık yönetim, sigorta ve hedge fonu şirketleri ile Banka’nın faaliyetleri ve güncel finansal bilgileri paylaşıldı.

Yapılan açıklamada; Türk Eximbank tarafından ihracata sağlanan desteğin artırılarak sürdürülebilmesi, 2018 ve 2019 yılı için belirlenen hedeflere ulaşabilmesi amacıyla yatırım kuruluşlarıyla düzenli olarak bir araya gelmeye devam edilecek. İhracatın ve yurtdışı müteahhitlik projelerinin finansmanında orta ve uzun vadeli kaynak ihtiyacının önemi düşünüldüğünde görüşmelerin, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek uzun vadeli finansman kaynaklarından biri olan tahvil ihraçlarına önemli katkısı olacağı değerlendirildi. 2017’den bu yana 16 şehirde toplam 97 yabancı yatırımcı ve finansal kuruluşa sunum gerçekleştirildiği, bir sonraki adımda yabancı yatırımcı kuruluşların Türkiye’ye davet edilerek sunumların ülkemizde yapılacağı kaydedildi.
Kaynak: İHA