Blaundus Antik Kenti'ne İlgi Giderek Artıyor

Uşak Valisi Salim Demir, kazı çalışmaları süren Blaundus Antik Kenti'ne ilginin arttığını bildirdi.

Vali Demir, yaptığı yazılı açıklamada Büyük Uşak Kanyonları içinde yer alan Blaundus Antik Kenti'nin Helenistik dönemde Büyük İskender’in Anadolu seferleri sonrası Makedonya'dan gelenlerin kurduğunu belirtti.

Son dönemde Blaundus Antik Kenti'ne olan ilginin her geçen yıl arttığını belirten Vali Demir, "Ziyaretçilerimizin antik kente konforlu bir şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla yolu asfaltladık. Sit alanı içinde yer alan kısmında ise yol genişletme ve stabilize kaplama işleri tamamlandı. Uşak İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan küp taş döşenmesi projesi Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından kabul edilmiş olup döşeme işlemi önümüzdeki günlerde tamamlanacaktır." dedi.

Blaundus Antik Kenti'nde yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Demir, "Altyapı çalışmalarının yanında Uşak Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi işbirliği ile geçtiğimiz günlerde Blaundus Antik Kentinin tüm güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışmaları başlamış olup çalışmalar önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA