KUMBEK'te Yeni Dönem Toplantısı Yapıldı

Kumluca Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Kumluca Belediyesi Eğitim Kurumları (KUMBEK) için yeni eğitim öğretim yılındaki hazırlıklara ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süleyman Fethi Örgel, KUMBEK'te görevli öğretmenler ve veliler katıldı.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tekdemir, kursların belli işleyişi ve kuralları olduğunu, eğitimde deneyim ve tecrübesi olan öğretmenlerle çalıştıklarını söyledi.

Amaçlarının eğitimde kalite ve başarıyı yakalamak olduğunu ifade eden Tekdemir, "Biz elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimizin de başarılı olmasını istiyoruz. Velilerimizin öğrencilerimize yardımcı olmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süleyman Örgel de 2018-2019 eğitim öğretim yılında KUMBEK'in işleyişi ve eğitim sistemleri hakkındaki planlamalarını anlatarak, bu yıl KUMBEK'te eğitim gören öğrencilerden tıp fakültesi, hukuk fakültesi, mühendislik, öğretmenlik, veterinerlik, diş hekimliği, eczacılık, mimarlık gibi önemli üniversitelere yerleştiklerini söyledi.

Çok sayıda öğrencinin de diğer üniversitelerin dört yıllık bölümlerine yerleştiğini kaydeden Örgel, "Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye hazırlanma aşamasında oluşan boşluğu Kumluca Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile doldurmaya çalışıyoruz. Bu konuda elimizden geleni sarf ediyoruz. Elde edilen başarıya katkı sağladıkları için her iki kurumumuza da teşekkür ediyoruz." dedi.

Örgel, KUMBEK'e 317 ön kayıt başvurusu yapıldığını, başvuran öğrencilere seviye tespit sınavı yapıldığı kaydetti.

Kaynak: AA