Boş Senede İmza Atan Emekli Dolandırıldığını İddia Etti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 6 bin lira karşılığında boş senedi imza atan emekli İsmail Korkmaz, 24 bin lira dolandırıldığını iddia etti.



İlçede ikamet eden Korkmaz, geçtiğimiz haziran ayında aldığı 6 bin lira karşılığında boş senede imza attı. Bir süre sonra emekli maaşını çekmeyen giden İsmail Korkmaz, maaşına el konulduğunu öğrendi.

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi sıkıntı yaşayınca bir arkadaşının İstanbul Bağcılar ilçesinde bir şirket tarafından borç alınabileceği tavsiyesi üzerine görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Yaklaşık 6 bin lira karşılığında boş senede imza attığını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Maddi sıkıntı içerisinde olunca para lazım oldu. V.C isimli bir arkadaşla tanıştım. Beni 11. İcra Dairesine getirdi. Orada evraka imza atacağımı söylediler. Kalabalık olunca bende evraka imza attım. Oradan Bağcılar ilçesinde bir büroya gittik. Orada bir evraka daha imza attım. Ne olduğunu bilmiyorum. 6 bin lira para verdiler. Bende parayı aldım. Bir ay sonra banka beni aradı ve maaşın görünmediğini söyledi. Bende SGK'ya gittim. Baktığımızda maaşıma icra geldiğini öğrendim. Maaşıma 24 bin lira icra gelmiş. Bazı yerleri aradık. Tanıştığım arkadaşı aradım. Oda bana, onlarla internetten tanıştığını söyledi. Bende kanuni hakkımı kullanacağım. Üç aydır emekli maaşı alamıyorum. E-devlet şifremi de verdim. Verdiğime de çok pişman oldum. Saflığımdan faydalandılar. Kimse e-devlet şifresini kimseye vermesin ve boş kağıda imza atmasın. Çok zordayım."

İsmail Korkmaz, dolandırdığı iddia ettiği kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA