Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Marmaraereğlisi ilçesindeki yazlık sitelerde yaşayan vatandaşlar, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'a çevre kirliliğine karşı gösterdiği duyarlılık dolayısıyla plaket takdim etti.

Başkanlık makamında Başkan Uyan'ı ziyaret eden vatandaşlar, belediyenin ilçenin yazlık siteler bölgesinde gösterdiği çevre ve temizlik duyarlılığından ötürü teşekkür etti.

Grup adına konuşan Yaşar İlgün, ''İlçemizde çevre kirliliğine karşı olan duyarlılığında dolayı çevreci Belediye Başkanımız İbrahim Uyan'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Kendilerine çevre ve insan sağlığına verdikleri önemden ve ilçede aksamadan yürütülen temizlik çalışmalarından dolayı teşekkür eder, her zaman yanında olduğumuzu site sakinleri olarak belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Site yönetiminin ziyaretinden memnun kaldığını belirten Başkan Uyan ise, yapılan bu ziyaretin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Daha sonra vatandaşlar Uyan'a plaket takdim etti.

- Ergene'de "şev taşı" uygulamaları devam ediyor

Ergene Belediyesi, belirlenen bölgelerde şev taşı uygulaması çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yeşiltepe Mahallesi Ege Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalar sonrasında hem toprak kaymasının engelleneceğini hem de caddenin daha güzel bir görüntüye kavuşacağını söyledi.

Kendilerinin yoğun bir mesai maratonu içinde olduğunu kaydeden Yüksel, ilgili birimler tarafından yapılan program dahilinde ilçenin belirlenen yerlerinde bu uygulamaların yapılmaya devam ettiğini belirtti.

Yüksel, gerek hafta içi gerekse hafta sonu aralıksız çalıştıklarını ifade ederek, ''Bu uygulama ile, Ege Caddesi'ndeki toprak kaymasının önüne geçildi. Böylece daha estetik ve daha güzel bir görüntüye sahip olduk. Ekiplerimiz halkımızın güvenliği ve refahı için çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA