'İdeal Gençlik' Kitaplaştırıldı

İslam tarihinde gençliğe verilen önem ve ideal gençlik tasavvuru gazeteci-yazar Mustafa Uzun tarafından kitaplaştırıldı.

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın gençlik mücadelesi ve mesajları merkeze alınarak hazırlanan kitapta İslam tarihinden örneklere de yer verildi.

Gazeteci-yazar Uzun, Hazreti Muhammed'in en yakınındaki isimlerin hemen hemen tamamının gençlerden oluştuğunu ifade etti.

İlk Müslümanlardan sadece birkaç tanesinin 35 yaşının üstünde olduğunu, geri kalan çoğunluğun 35 yaşın altında olduğunu belirten Uzun, "Toplumun yeniliğe açık, idealist ve enerjik kesimini oluşturan gençler her zaman İslam davasını omuzladılar ve onurlu yürüyüşte hep gençler ön saflarda oldu. Gençlik önemlidir, ancak asrın kasveti daha çok gençlerin üstüne çökmüştür şimdilerde. Şikayetler hep gençlik üzerine." ifadelerini kullandı.

Milli Görüş’ün lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın da gençliğin üstüne çöken bu kesif dumanlar karşısında hayatı boyunca mücadele ettiğini ve sadece durum tespiti yapmayarak çok ciddi çözüm önerileri de getirdiğini aktaran Uzun, şunları kaydetti:

"Erbakan’ın gençlik mücadelesini ve mesajlarını okurken Erbakan’a salt fikir düzleminde kalan bilim adamı ya da alim gözüyle bakılmaması gerekmektedir. O, gençliğe dair sadece mevcut durum ve ideal genç tipi araştırmaları yapmamış, elini taşın altına da koyarak yeni bir gençlik meydana getirmiştir."

- Kitabın içeriği

Ravza Yayınları tarafından yayınlanan kitapta, "Gençlik nereye gidiyor", "Ahlak ve maneviyat", "Haya ve iffete dayanan maarif istiyoruz" ile "Nazari bilgi değil ilme dayalı maarif" gibi bölümler bulunuyor.

Kaynak: AA