Büyükelçi Doğan Açıklaması 'Tunus Türkiye'nin Ana Kaynağı Olabilir'

Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Tunus’un kaliteli ürünler ürettiği takdirde Türkiye’nin ana kaynağı olabileceğini belirtti.

Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, ülkesinin Tunus’la yaklaşık 250 milyar dolarlık ticaret yaptığını ve Tunus’un ürettiği ürünlerinin kalitesini iyileştirip yükseltmesi halinde Türkiye’nin bölgede ana kaynağı haline gelebileceğini söyledi.

Doğan, ülkesinin Tunus’taki yatırımları geliştirebilmesi ve ortak ticaret yapılması gerektiğini vurguladı. Tunus’ta ayrıca çeşitli alanlarda 50 Türk ekonomi kuruluşunun varlığından bahseden Doğan, bu yatırımların en önemlisinin 520 milyon dolar fiyatında olan Uluslararası Enfidha-Hammamet Havalimanı olup 2020’ye kadar 20 milyondan fazla yolcuya ulaşmasının beklendiğini duyurdu. Yine Tunus’taki başka bir Türk yatırım projesi olan ve Kartaca şehrinde kurulan çimento fabrikasından bahseden Doğan, “2011 yılından bu yana Türk şirketi Akon’un fabrikası Kuzey Afrika’nın en büyük çimento üreticisi olarak Tunus’ta kuruldu ve yılda 2 milyon 300 bin ton üretim kapasitesine sahip ve bin 500 kişiye doğrudan iş imkanı sunuyor” dedi.

Kaynak: İHA