Kocaeli'deki FETÖ/PDY Davası

FETÖ'nün KOÜ'de üniversite öğrencilerinden sorumlu olduğu iddia edilen sanığın 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) öğrenim gören öğrencilerden sorumlu olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık avukatı katıldı.

Duruşmada, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istenen ve tutuksuz yargılanırken tutuklanmasına karar verilen sanık eski Kocaeli Fem Dersaneleri reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler yetkilisi Nesim Toplu'nun firari olduğu belirtildi.

Sanık avukatı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep ederek, sanığın aleyhine olan suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, sanık Toplu hakkındaki yakalama emrinin yerine getirilmesine ve Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden (KOM) gelecek dijital veri raporlarının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 22 Ocak 2019'a erteledi.

- İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Toplu'nun örgütün üst düzey yöneticilerinden olduğu ve tanık ifadelerine göre Kocaeli Üniversitesi'nde öğrencilerden sorumlu olduğu, örgüte üye kazandırmak için faaliyette bulunduğu ileri sürülüyor.

İddianamede, sanığın, "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA