Milli Eğitim Bakanı: 15 Ekim'de vizyon belgesini açıklayacağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı TV programında "15 Ekim'de vizyon belgesini açıklayacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı: 15 Ekim'de vizyon belgesini açıklayacağız
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '15 Ekim'de vizyon belgemizi açıklayacağız. Birçok kişi icraat bekliyor. Sosyal medyada bunu fark ediyorum. Veriyi görmeden, planlama yapmam. 15 Ekim'e kadar bir sabretsin insanlar. Ben bilerek acil icraatlara geçmemeyi tercih ediyorum. Eğitim uzun soluklu bir iş. Biz bir maraton koşuyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk TRT Haber'de yeni döneme ilişkin soruları yanıtladı.

Selçuk şunları söyledi:

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

'Yapacağımız değişilik sistemin bütün bileşenlerine yönelik. Yeni mezun olacak öğretmen adaylarımızın eğitiminin yeniden düzenlenmesi ve eski öğretmen okulu tarzında yönelmek söz konusu. Mevcut öğretmenlerimize bir katkı sağlamak. Öğretmenlerden şikayet ediliyor ama öğretmen gerçekten çağın gerektirdiği destekleri alamıyor. Öğretmenlik kişinin kendi öğrenme yolculuğudur. Kendisi olgunlaşır, bu süreçte öğrencilere faydalı olur.'

Öğretmenimizin her türlü maddi manevi kalkınması için elimden gelen bütün çabayı sarf ediyorum. Her yerden eğitim için bir şeyler koparmaya çalışıyorum.

Aslında liseye geçişle ilgili ben göreve geldiğimde bir kılavuz vardı. Biliyorsunuz bu kılavuza dayalı olarak sınav yapılıyor. Bu kılavuzun bir kılavuz değiştirildiği zaman sınav iptal oluyor hukuki olarak. 3 bin küsür çocuğumuz için Cumartesi günü yeni bir genelge yayımladık. Okulların çocuklarımızı yerleştirirken daha esnek davranmaları yönünde. Bugün itibarıyla bu tür sorunların çözülmüş olması gerekiyor. Bundan sonrasında benzer sorunlar çok büyük oranda yaşanmayacak.

Bizim derslik sayımız ya da okullarımızın coğrafi bilgi sistemi açısından yeri belli değil. Bütün okullarımızın QR kodlarını çıkarıyoruz. Sonradan okullarımızdaki boşlukları, kontenjanları tekrar tekrar bulmak için zaman kaybettik.