Bitlis'ten Kısa Kısa

Güroymak Belediyesi, eğitim desteği kapsamında okulların ihtiyaçlarını giderdi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, merkezdeki okulların sahip olduğu imkanları köylerdeki okullara da taşıdıklarını söyledi.

Çocukların en iyi imkanlarda eğitim ve öğretim görmeye hakkı olduğunu vurgulayan Alibeyoğlu, "Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde, okullarımıza destekte bulunmaya devam ediyoruz. Sütderesi köyümüzün okul bahçesi çamur ve toprak olması sebebiyle çocuklarımız rahat bir şekilde bahçeyi kullanamıyorlardı. Belediyemizin imkanlarıyla okulumuzun bahçesine parke taşı döşedik. Çocuklarımızın eşit imkanlarda eğitim almalarını istiyoruz." diye konuştu.

- Kaymakam Alibeyoğlu, yol çalışmalarını denetledi

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Budaklı köyünde sürüdürülen kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını inceledi.

Kaymakam Alibeyoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında 9 bin metrekarelik alanın parke taşıyla döşeneceğini söyledi.

Budaklı köyündeki çalışmaların yaklaşık maliyetinin 500 bin lira olduğunu aktaran Alibeyoğlu, asıl hedeflerinin tüm köy içi yollarını parke taşıyla döşemek olduğunu belirtti.

Alibeyoğlu, ardından köydeki vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

- Kaymakam Alibeyoğlu'nun kabulü

Hayrat Vakfı Bitlis Şubesi Başkanı İsmail Haluk Pürgül, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu'nu ziyaret etti.

Kaymakam Alibeyoğlu'na Kur'an-ı Kerim hediye eden Pürgül, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA