Anadolu Mektebi Öğrencileri, Tarih Ve Kültürle Buluşacak

Anadolu Mektebince, yazar Mustafa Kutlu'nun bütün eserlerini okuyan öğrencileri için Ankara, Bilecik, Bursa ve İstanbul'u kapsayan 'Ecdadın İzinde' sloganı ile kültür gezisi düzenlendi Daha önce yazarın bütün eserlerini okumuş olan öğrenciler, gezinin İstanbul ayağında Mustafa Kutlu ile de bir araya gelecek.

Anadolu Mektebince, yazar Mustafa Kutlu'nun bütün eserlerini okuyan öğrencileri için Ankara, Bilecik, Bursa ve İstanbul'u kapsayan "Ecdadın İzinde" sloganı ile kültür gezisi düzenlendi.

Bugün Ankara'da başlayan gezi programı, 23 Eylül'e kadar sürecek. Gezi programında, öğrenciler Ankara'nın ardından Bilecik, Bursa ve İstanbul illerini görecek.

"Ecdadın İzinde" temel sloganı ile yapılacak kültür gezisine 34 ilden 65 öğrenci katılacak. Geziye 8 sorumlu öğretmen eşlik edecek.

Daha önce yazarın bütün eserlerini okumuş olan öğrenciler, gezinin İstanbul ayağında Mustafa Kutlu ile de bir araya gelecek.

Gezi programı kapsamında; Ankara Hacı Bayram-ı Veli ve akabinde I. Meclis Gezisi ile başlayacak kültür turu kapsamında, Bilecik'te Ertuğrul Gazi Türbesi, Bursa’da Osmanlı padişahları türbeleri ve camiler, İstanbul’da da Eyüp Sultan, Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi önemli kültür değerlerine geziler düzenlenecek.

Yürütme Kurulu Başkanlığını eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün yaptığı Anadolu Mektebi, kurulduğu 2012 yılından bugüne gençlere, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerini ve yazarlar hakkında yazılmış seçkin eserleri gönüllü olarak okutmayı yöntem olarak benimsiyor.
Kaynak: AA