Seferihisar'da 'Yurt Dışı Seyahati' Tartışması

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa: 'Belediyemizdeki şirket çalışanları bu ay maaşlarını geç alırken, yıllık gelir gider dengesi kurulamadığı için ilçemizin 10 yılı ipotek altına alınırken, Belediye Başkanı Tunç Soyer hiçbir şeyden geri kalmıyor' 'Sürekli geziyor ve yılın 3 ayında zaten ilçede bile bulunmuyor. Yurt dışında bu kadar gezip ne yapıyor, ben de merak ediyorum'

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Serdar Kısaağa, ilçe belediyesinde gelir gider dengesi kurulamaması, şirket çalışanlarının maaşlarını geç almalarına karşın Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yurt dışı seyahatlerinin aksamadan sürekli devam ettiğini iddia etti.

Kısaağa, yaptığı yazılı açıklamada, Seferihisar Belediye Başkanı Soyer'in yurt dışı gezileri için binlerce lira harcadığını savundu.

Soyer'in iki dönemlik başkanlık sürecinde 175 kez yurtdışına çıktığı dikkate alındığında ortalama her yılın neredeyse 3 ayını yabancı ülkelerde geçirdiğini dile getiren Kısaağa, bu seyahatlerin sadece bilet ücretinin 525 bin lira tuttuğunu iddia etti.

Kısaağa, Seferihisar Belediyesinde sürekli artan harcamalar nedeniyle gelir-gider dengesinin bir türlü kurulamadığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Mevcut bütçe açığı, Seferihisar’ın gelecek 10 yılını ipotek altına aldı. Rakamlar, belediyedeki gelir gider tablosunu oluşturmak için acil önlemler alınması gerektiğini gösteriyor. Belediyenin 2017 sonu itibarıyla borcu da yaklaşık 95 milyon liraya ulaştı ancak tüm bunlara rağmen belediye, gereksiz harcamalardan da geri durmuyor. Şu anda belediye yönetimi 3 Ekim'de satmaya hazırlandığı gayrimenkullerden gelecek para ile seçime kadar maaşları ödeme çabasında. Belediyemizdeki şirket çalışanları bu ay maaşlarını geç alırken, yıllık gelir gider dengesi kurulamadığı için ilçemizin 10 yılı ipotek altına alınırken, Belediye Başkanı Tunç Soyer ise hiçbir şeyden geri kalmıyor. Sürekli geziyor ve yılın 3 ayında zaten ilçede bile bulunmuyor. Yurt dışında bu kadar gezip ne yapıyor, ben de merak ediyorum."
Kaynak: AA