Adana'daki Cinayet Davası

Adana'da çıkan kavgayı ayırmak isterken av tüfeğiyle bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana'da çıkan kavgayı ayırmak isterken av tüfeğiyle bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesideki duruşmaya, Yakup Batan'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen tutuklu Özcan Özdemir ile adli kontrolle serbest bırakılan sanıklar R.A (16), Ş.B. (17) ve Ö.B. (17) katılırken, adli kontrolle serbest bırakılan S.Ö. (17) ve A.G. (17) katılmadı.

Sanıklardan Özcan Özdemir, suçlamayı kabul edip, "Olay günü A. ve Ş, Yakup ile tartışıyorlardı. Amcamın oğlu S'ye niye tartıştıklarını sordum. Bana Yakup'un, teyzesinin kızını takip edip önünü keserek taciz ettiğini söyledi. Olayı aralamak için yanlarına gittim. Yakup, satırla sağa sola saldırıyordu. Satırı bırakıp sakinleşmesini ve birisini vuracağını söyledim. Bana doğru satırla koşmaya başladı. Korkup kaçtım. Yakup'u korkutmak için evden av tüfeğimi alıp korkutmak için ateş ettim." diyerek kendini savundu.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen S.Ö. ve A.G. hakkında yakalama kararı çıkartıp duruşmayı erteledi.

Yakup Batan'ın annesi Meliha Batan, mahkemeye verdiği dilekçede oğlunun tuzağa düşürülerek öldürüldüğünü ileri sürerek, sanıkların tamamının tutuklanmasını istedi.

Gümüşçülük yapan oğlunun dükkanından alışveriş yapan G.E. adlı kızdan bin 100 lira alacağını istediği için tuzağa düşürülüp öldürüldüğünü iddia eden anne Batan, davanın tanığı sıfatındaki G.E'nin borcunu ödememek için "Beni rahatsız ediyor" diyerek azmettirmesiyle oğlunun sanıkların yanına götürüldüğünü savundu.

Anne Batan, G.E'nin de yargılanıp tutuklanmasını istedi.

- Olay

Gülbahçesi Mahallesi 13374 Sokak'ta, 25 Mart'ta Yakup Batan (30), tüfekle ateş edilmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Seyhan Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı.
Kaynak: AA