Tıp Öğrencileri 'Beyaz Önlüklerini' Törenle Giydi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri için "Beyaz önlük" töreni düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Kongre Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesinin, kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği aşamaları anlattı.

"Fakültemizde yeni Aziz Sancarlar, yeni buluşlar yapacak nesiller yetiştirmek istiyoruz" diyen Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, "Geçtiğimiz sene 1. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması'nda 518 proje içerisinden birinci seçilen buluşun sahibi tıp fakültesi öğrencimiz sizlere iyi bir örnek. Buluşların tarihini incelediğimizde birçoğunun üniversite yıllarında gerçekleştiğini görmekteyiz." dedi.

Öğrencilere başarılı olmaları yolunda öğütler veren Rektör Tabakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler bugün birçok görevi başaracak güçtesiniz. Çünkü siz dünyaya Osmanlı barışını yaşatmış bir medeniyetin temsilcilerisiniz. Birçok medeniyetten ve imparatorluktan süzülen değerleri barındırdığınız için birçok insandan üstünsünüz. Bu değerlerin üzerine bıkmadan, usanmadan çalışmayı da eklediğinizde, önünüzde kimse duramaz. Bu nedenle çalışın, çok çalışın.

Hekimlik, enstrümanı insan olan bir meslek. Hekimliği çözecek olursanız her işte başarılı olursunuz. Bolca okuyun ve yeteneklerinizin farkına varın ve geliştirin. Hocalarınız bu yolda sizin her zaman yanınızda olacak. Size kimi zaman kal ile kimi zaman da hal ile öğretecekler. Hocalarınızı yakından takip edin ve saygıda kusur etmeyin. Aynı zamanda hastalarınız da sizlere çok şey öğretecek. Onları anlayın, dinleyin, güler yüz gösterin ve onlarla hemhal olun. Güler yüz ve tatlı söz tüm ilaçlardan daha etkilidir."

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da, öğrencileri ve velileri tebrik ederek başladığı konuşmasını, "Trakya Üniversitesi yıldız gibi parlayan bir kurum. Velilerimiz böyle bir kuruma çocuklarını teslim ettikleri için rahat ve huzurlu olsunlar. Öğrencilere tavsiyem iç dünyanızda kendinizi bir sanat eseri gibi dokuyun, bir maden gibi kendinizi işleyin. Keşke kelimesini hiç kullanmayacağınız dolu dolu bir öğrencilik yaşamanızı temenni ediyorum." diyerek bitirdi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de edilecek yemine sadakatın, hastalarının özel yaşamlarına saygılı, vicdanlı ve sabırlı olmanın hekimlik mesleğini seçenlerde olması gereken özellikler olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Tabakoğlu ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun'un yanı sıra Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir'in öğrencilere meslek andını okutmasıyla son buldu.

Kaynak: AA