CK Enerji Boğaziçi Elektrik'ten Öğretmenlere Enerji Eğitimi

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal: 'Enerji Okur Yazarlığı projesi kapsamında her kesimden tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz ve bu kapsamda öğretmenlere de eğitim vermeye başladık' 'Bayrampaşa ilçesindeki kamu ve özel okullarda görevli bin öğretmene eğitim veriyoruz. Bu öğretmenlerimiz sayesinde 35 bin öğrenciye ulaşacağız' 'Öğrencilerimizin temel bilgileri öğrenerek hem bilinçlenmelerini hem de tasarruf yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamalarını hedefliyoruz'

İSTANBUL – CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, "Enerji Okur Yazarlığı" projesiyle her kesimden tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ve bu kapsamda öğretmenlere de eğitim vermeye başladıklarını belirterek, "Bayrampaşa ilçesindeki kamu ve özel okullarda görevli bin öğretmene eğitim veriyoruz. Bu öğretmenlerimiz sayesinde 35 bin öğrenciye ulaşacağız. Öğrencilerimizin temel bilgileri öğrenerek hem bilinçlenmelerini hem de tasarruf yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamalarını hedefliyoruz." dedi.

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda 4,5 milyon abonesi bulunan CK Enerji Boğaziçi Elektrik'in Bayrampaşa Kaymakamlığı ile yaptığı protokol kapsamında hayata geçirilen "Enerji Okur Yazarlığı" projesi çerçevesinde öğretmenlere seminer verilmeye başlandı.

Bakal, seminer öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, burada öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılı başlamadan enerjinin nasıl üretildiği, evlere nasıl ulaştırıldığı, enerji tüketiminin nasıl düşürüleceği ve tasarruf sağlanabileceği gibi temel konularda eğitim verildiğini söyledi.

Öğretmenlerin, bu eğitimde öğrendiklerini, derslerinin belli bölümlerinde öğrencilerine aktaracaklarını dile getiren Bakal, şöyle konuştu:

"Enerji Okur Yazarlığı projesi kapsamında her kesimden tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz ve bu kapsamda öğretmenlere de eğitim vermeye başladık. Gerçekleştirdiğimiz seminerlerde Bayrampaşa ilçesindeki kamu ve özel okullarda görevli bin öğretmene eğitim veriyoruz. Bu öğretmenlerimiz sayesinde 35 bin öğrenciye ulaşacağız. Özellikle bu yaştaki çocuklara verilen eğitimler daha kalıcı oluyor. Biz de öğrencilerimizin temel bilgileri öğrenerek hem bilinçlenmelerini hem de tasarruf yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamalarını hedefliyoruz."

Bakal, öğretmenlerin proje kapsamında öğrencilere vereceği eğitimler için kullanacakları materyalleri, şirketin internet üzerinden açacağı özel bir linki kullanarak indirebileceklerini belirtti.

Öğretmenlerin sınıflarında verdikleri eğitime ilişkin sonuçları takip edeceklerini de aktaran Bakal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile projenin İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki tüm öğretmen ve öğrencilere ulaştırılması için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Bakal, "Enerji Okur Yazarlığı" projesinin okullardaki ayağından sonra "Tüketici Bilinçlendirme Kitapçığı" ile devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA