Yağlıdereli Öğrenciler Stajlarını Avrupa'da Yapacak

Yağlıdere Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli yerlerinde staj yapma hakkı kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Okul Öncesinde Eğitimde Yaratıcı Düşüncenin Geliştirilmesi Projesi'nin kabul edildiğini söyledi.

Erasmus ve staj hareketliliği kapsamında öğrencilerin Avrupa'nın farklı ülkelerinde staj yapacağını ifade eden Öztürk, öğrencilerin hem bölümleriyle ilgili gelişme fırsatı yakalayacağını hem de sosyal kültürel anlamda donanımlarını artırma şansına sahip olacağını kaydetti.

Öztürk, projeyle beceri ve deneyim elde etmelerinin amaçlandığını belirterek, şöyle devam etti:

''Böylece öğrencilerimiz mezun olduklarında kolaylıkla istihdam edilebilecek. Bunun sonucunda hem öğrencilerimize hem de nitelikli personele ihtiyaç duyan sektöre hem de okul öncesi dönemdeki öğrencilere fayda sağlayacaktır. Projemizin ifade edilen temel amacının yanı sıra katılımcıların dilsel becerilerinin geliştirilmesi, kültürel birikimlerini artırarak yabancı kültürlere karşı hoşgörü oluşturulması, sosyal alanlarda gelişim göstermeleri ve Avrupa vatandaşlık bilinci kazanmaları gibi özel amaçları da bulunmaktadır."

Kaynak: AA