Burdur Yağlı Pehlivan Güreşleri

Burdur'da ilki düzenlenen Burdur Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Furkan Durmuş Altın, başpehlivanlığı elde etti.

Burdur Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Burdur Gölü kıyısında Serenler Otel Er Meydanı'nda düzenlenen güreşlere, çeşitli illerden 32'si başpehlivan yaklaşık 600 sporcu katıldı.

Finalde Kürşat Şevki Korkmaz'ı yenen 24 yaşındaki Furkan Durmuş Altın, başpehlivanlığı kazandı.

Antalya Korkutelili Durmuş Altın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yaşında güreşe başladığını, bir buçuk ay önce de başpehlivanlık kategorisine yükseldiğini söyledi.

Kendilerini destekleyenlere teşekkür eden Altın, "Bugün ilk birinciliğimi aldım. Bu benim için bir başlangıç, hiç durmadan çalışmaya devam edeceğim. Her başpehlivanın olduğu gibi benim hedefim de Kırkpınar'da altın kemeri kuşanmak. Bu yola çıkarken anneme babama söz vermiştim. Bundan sonraki hedefim ilk önce başpehlivanlıkta kürsü yapıp daha sonra Kırkpınar altın kemerini boynuma takıp Antalya'ya getirmek." diye konuştu.

Güreşlerde dereceye girenlere kupa ve madalyaları Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Güreş ağalığını ise açık artırmada 100 bin lira veren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik'in aldığı organizasyonda, iki yıl üst üste başpehlivan olan güreşçiye altın kemer hediye edilecek.

Kaynak: AA