Diyarbakır'da Kent Konservatuvarı Yeni Dönem Kayıtları Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yetişkin ve çocuklara yönelik hayata geçirdiği Kent Konservatuvarında yeni dönem için kayıtlar başladı.

Müzik ve sanat kursları olmak üzere 2 farklı branşta verilecek eğitimlere yetişkinler ve çocuklar kabul edilecek. 6 Ağustos'ta başlayan Kent Konservatuvarı yeni dönem kayıtları 7 Eylül'de sona erecek.

Konservatuvarda, kursiyerler sınavla kabul edilecek. Sınav öncesi konservatuvardan faydalanmak isteyen öğrenciler, 15-16 Eylül'de 2 gün sürecek olan hazırlık atölyesine katılabilecek. Ön hazırlık atölyesinin ardından başvuruda bulunanlar için 17 Eylül'de sınava yapılacak. Sınav değerlendirme sonuçları, 18 Eylül'de açıklanacak.

Kent Konservatuvarını kazananlar, 2+1 yıllık eğitim süreci boyunca 2 yıl, temel müzik, müzik teorisi, halk müziği bilgileri, enstrüman, piyano, İngilizce ve şan konularında örgün eğitim alacak. 2 yıllık örgün eğitimin ardından öğrenciler, 1 yıl içinde bitirme ödevi hazırlayarak konservatuvarı tamamlayacak.

Kent Konservatuvarı eğitimlerinden faydalanmak isteyenler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi wep sitesinden ya da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Kongre Merkezine başvuru yapabilecek.

Kaynak: AA