İhlas Haber Ajansı'ndan Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanına Ziyaret

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan İhlas Haber Ajansı ofisinde incelemelerde bulunan ve ziyaretler gerçekleştiren İHA yönetimi, Kabil’de bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Tayyar Aydın’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

İhlas Haber Ajansı'ndan Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanına Ziyaret
İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas ve Operasyonlar Koordinatörü Özgür Yorul, başkent Kabil’de bulunan Türk Görev Kuvveti Komutanı Tuğgeneral Tayyar Aydın’ı görev kuvveti komutanlığında ziyaret ettiler. Ziyarette İHA Genel Müdürü Hamit Arvas Tuğgeneral Tayyar Aydın’la Afganistan’daki son durum hakkında sohbet ederek İHA’nın Afganistan’daki habercilik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tuğgeneral Tayyar Aydın ise ziyarette Afganistan’ın Türkiye ile olan ortak paydalarını vurgulayarak Afgan halkının Türk halkına olan yakınlığını dile getirdi. Tuğgeneral Aydın, Afgan halkının Türk askerinin Afganistan’a gelişinden itibaren ve kendi görev süresinde samimiyetleri ve içtenlikleriyle Türk askerini bağrına bastıklarını söyledi.

Samimi bir havada geçen ziyarette Tuğgeneral Aydın tarafından İHA Genel Müdürü Hamit Arvas’a ziyaretlerinin nişanesi olarak bir plaket taktim edildi.

Kabil’de ofisi, canlı yayın sistemleri ve stüdyosu bulunan İhlas Haber Ajansı 2001 yılında Taliban’ın Kabil’i terk ettiği günden itibaren ülkede habercilik hizmeti sağlamakta. Ajans, ülkenin en zorlu noktalarından temin ettiği görüntülerle Afgan halkının yaşadıklarını gerek Türk medyasında gerekse dünya medyasında göz önüne getirmekte.
Kaynak: İHA